#4001 Obrazy do Moskvy
Dobrý den, můj kamarád z Moskvy mě požádal, abych mu zjistil možnost dopravy obrazů z pozůstalosti po jeho otci, který o nás občas v 90.letech pobýval a tvořil jako malíř. Jelikož je pro něj v této době obtížné sem přijet osobně, zjišťuji, jak bych mu mohl vaším prostřednictvím pomoci, kolik by to stálo a jak to prakticky provést.
Jedná se asi o 15 obrazů, některé jsou v rámech a jiné ne. Největší má rozměry asi 78 x 68cm.
Přečetl jsem si, že by se měly zabalit do kartonových krabic. Je třeba nějaké vývozní povolení a můžete ho za poplatek zajistit? Balení si má provést odesílatel? Jak velké a jak těžké krabice jsou akceptovatelné a kolik by odhadem ta doprava stála? Může s vámi komunikovat a celou akci domluvit z Moskvy on, nebo mám vše objednávat a komunikovat s vámi já tady z Čech? Platil by to bankovním převodem on. Zabalené obrazy by si někdo tady u Mělníka vyzvedl nebo je třeba je dovézt na nějakou podatelnu do Prahy? Doprava nespěchá, tedy nemusí být letecká. Nemám s tím žádné zkušenosti, věřím, že mi poradíte a budu čekat na odpověď. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
přeprava zásilky do Ruska není v současnosti z naší strany možná. Dopisy, balíky a palety přepravujeme po celém světě, avšak Kuba, Ukrajina, Rusko a Bělorusko v současnosti nejsou na seznamu zemí, do kterých lze doručovat zásilky. Děkujeme za pochopení.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
tým ShipEx.cz
- © ShipEx Logistic